Adaptogény sú látky, ktoré sú vhodným riešením nadmerného stresu, pretože majú antistresové účinky.

Ak často trpíte respiračnými infekciami, je viac než na mieste aby ste pouvažovali nad 100 % prírodným a veľmi účinným produktom na prevenciu voči mnohým ochoreniam. Užívanie ženšenu pravidelne v dostatočnom predstihu pred jesennou a zimnou sezónou vám môže pomôcť predchádzať pred nachladnutím, chrípkou a respiračným syncyciálnym vírusom (RVS).

Medovka je liečivá bylinka, ktorá má upokojujúcu vôňu, pôsobiacu priam okamžite, a niet sa čomu diviť. Niekoľko štúdii už preukázalo je schopnosť vplývať na ľudský organizmus  pri výraznom potláčaní úzkosti.

Tymián s kopou antioxidantov

Tymian je priam nabitý početnými zdravotné prospešnými fyto živinami (rastlinné zlúčeniny), minerálmi a vitamínmi, ktoré sú nevyhnutné pre celkové optimálne zdravie ľudského tela. Je jednou z populárnych koreninových bylín, pôvodom pochádza z južnej Európy a Stredomorských regiónov.

Estragón podporuje chuť do jedla

Estragón, v niektorých krajinách známi aj ako bodkovaný drak je veľmi populárnou kulinárskou bylinou používanou ako ochucovadlo, a to najmä v stredomorskej kuchyni. Táto aromatická trvalka je bohatá na fytonutrienty ako aj antioxidanty, ktoré pomáhajú podporovať zdravie a prevenciu chorôb.

Majorán záhradný

Sladký majorán je jednou z najobľúbenejších stredomorských bylín používaných pre svoje kulinárske a liečivé vlastnosti už od staroveku. Bylina má jemne sladkú a štipľavú príchuť.

Saturejka záhradná

Saturejka záhradná je pikantná, príjemne aromatická a veľmi populárna kulinárska bylina hojne používaná vo východoeurópskej a americkej kuchyni. Botanicky je to jednoročná bylina, ktorá patrí do rodu Lamiaceae, a jej odborný názov je Satureja hortensis.

Citrónová tráva

Osviežujúca citrónová tráva, pripomínajúca citrusovú vôňu dodáva jedinečnú chuť mnohým receptom. Jej hrubé všívané stonky a listové puky patria medzi najvyhľadávanejšie rastlinné časti používané v kuchyni po celej južnej a východnej Ázii.

Mrlík voňavý napomáha pri trávení

Mrlík voňavý je v Mexiku veľmi obľúbenou rastlinou a práve táto bylinka dodáva silnú pižmovú a pre túto časť sveta jedinečnú chuť ich národnej kuchyni už od staroveku. Mladé výhonky rastliny a listy sa používajú ako zelenina v polievkach, zatiaľ čo dospelé časti štipľavých listov sa pridávajú do iných pokrmov ako fazuľa, ryby a kukuričné pokrmy.

Rozmarín lieči už po generácie

Očarujúca bylina akou je rozmarín určite nesmie chýbať v kuchyni ani záhradke žiadneho nadšenca zdravej výživy a prírodného liečenia. Je viac než uznávanou bylinou pre jeho pozoruhodný zdravotný prospech vďaka obsahu fyto-živín, antioxidantov a esenciálnych kyselín.

Strana 1 z 2

O nás

Vítame Vás na stránkach magazínu ludsketelo.sk na ktorých vás čaká mnoho zaujímavých v niektorých situáciách až neoceniteľných rád a informácií

Zaujimavosti

NOVINKY EMAILOM

Novinky prednostne priamo na Váš email